Team Ekmans Motorsport

Team Ekmans Motorsport Sverige


Motorsport av alla slag har alltid varit ett stort intresse på Ekmans. Många som arbetar hos oss utövar eller har utövat någon form av motorsport såsom rally, folkrace, drifting, banracing och cross.
Inför säsongen 2023 tyckte vi att det var dags att starta upp ett eget team som en rolig bisyssla på företaget. Vi startade därför Team Ekmans Motorsport Sverige och vi var med i teammästerskapet i rally som var fördelat på fem deltävlingar. De chaufförer som körde för oss 2023 fortsätter att köra även säsongen 2024 och det är vi väldigt glada för!

Oskar Sundell med kartläsare Joakim Söderqvist
Emil Karlsson med kartläsare Jessica Larsson
Patrik Dybeck med kartläsare David Arhusiander
Liam Berg med kartläsare Theo Bergsten

⭐️ Oskar Sundell med kartläsare Joakim Söderqvist i klassen Nationella 4wd gjorde en bra sista tävling i Arvika med Oskars nya bil, en Mitsubishi Mirage. Oskar ledde sin klass fram till sträcka åtta. Därefter fick han en punktering som resulterade i att han tappade tid och slutade på en sjätte plats i deltävlingen. Oskar hade tidigare kört fyra av fem tävlingar under detta SM i den Nationella 2wd klassen och totalt där slutar han på en sjunde plats!

⭐️ Liam Berg med kartläsare Theo Bergsten i den Internationella 2wd klassen körde bra gjorde en fin insats under hela tävlingen. Liam kom på en fjärde plats i deltävlingen i Arvika men tog både SM-brons i klassen och ett JSM-brons!

⭐️ Emil Karlsson med kartläsare Jessica Larsson i den Nationella 2wd klassen körde stabilt under hela helgen i Arvika och kom på en andra plats i deltävlingen och totalt på en andra plats i SM. Emil tog därmed sitt sjunde raka SM-silver!

⭐️ Patrik Dybeck med kartläsare David Arhusiander som körde i den Nationella 2wd klassen slutade på en nionde plats på SM efter att ha kört tre av fem deltävlingar!

En fin tredje plats i teammästerskapet kammade vi hem och nu är vi riktigt taggade inför säsongen 2024.
Följande deltävlingar ingår i Rally-SM 2024
Hälsingerallyt: Hudiksvall, 19–20 januari
Vinterpokalen: Sandviken, 2-3 februari
Rally Nyköping: Nyköping, 10-11 maj
Rally Uppland: Tierp, 31 maj-1 juni
East Sweden Rally: Linköping, 23-24 augusti
Västrallyt: Trollhättan, 20-21 september