Om oss

Bred expertkompetens sedan 1947

På Ekmans Hedesunda jobbar vi med att leverera tjänster och reservdelar av högsta kvalitet. Vi vill alltid vara lite bättre än konkurrenten så att du som vänder dig till oss garanteras bästa möjliga resultat. Vår verksamhet består av ett åkeri samt två stycken verkstäder med tillhörande butiker. Det är av yttersta vikt för oss att vara bäst inom alla tre områden, något vi ser till att vara genom kontinuerlig utbildning och våra kunders feedback.
 
Oberoende av om du behöver hjälp inom våra områden ordnar vi det åt dig, det är bara att du hör av dig! Vårt motto är att alltid vara lite bättre och vår slogan sen många år tillbaka är att "Vi är tyyyp lite bättre!"

Ekmans historia

Företaget startades 1947 av Karl Johan Ekman som själv drev verksamheten fram till 1976, då sonen John-Olov Ekman övertog den. År 2000 tog John-Olovs söner Janne, Krille och Tomas i sin tur över. Hösten 2005 började handläggningen av en industritomt vid Bojepps i Hedesunda med visionen om en större verkstad, ett kontor och en butik med reservdelar och tillbehör. Det blev verklighet 2008, då lokalerna stod klara för inflyttning. Företaget har ännu en gång expanderat och 2019 stod nya lokaler redo på Ersbo industriområde (Gävle) och under hösten 2020 har vi öppnat en verkstad där. 
 
Idag drivs företaget av Janne och Krille. 

Kvalitet- och miljö-policy

På Ekmans Hedesunda vill vi leverera tjänster och produkter av högsta kvalitet kombinerat med ett säkerhetstänk som genomsyrar hela verksamheten. Det är viktigt för oss att hålla nere miljöpåverkan så mycket som möjligt genom olika åtgärder.
 
Vi har en modern maskinpark med miljömotorer och biologisk hydraulolja, vi hanterar våra fordon och restprodukter på ett ansvarsfullt sätt. Vår personal utbildas kontinuerligt enligt gällande lagar och kunders önskemål. Vi dokumenterar och följer också upp alla eventuella avvikelser, jobbar utifrån den feedback vi får och försöker att vara i framkant med ny teknik.


75 års jubileum!!

Nästa år, 2022, firar Ekmans 75 år. Det kommer vi att uppmärksamma på olika vis under året.